Kuriozity

15. července 2024 15:37

Michaela Vlčková

Drogy s příchutí nacismu. V Evropě se šíří nebezpečná extáze

Po Evropě se začaly šířit drogy s nacistickými symboly. Tablety extáze byly objeveny ve Francii koncem června. Pilulky se stejným motivem, které byly nalezeny už minulý rok a následně odeslány na analýzu, obsahovaly syntetické psychedelikum 2C-B.

„Včera nám člen Francouzské psychedelické společnosti, který pracuje ve sdružení pro snižování škod v západní Francii, poslal toto. Droga se začíná šířit ve Francii,“ napsala na platformě X expertka Zoe Dubus, která se specializuje na psychotropní látky. K příspěvku přiložila snímek tablet extáze ve tvaru nacistické orlice.

Čtěte také: Je to otroctví, už ji seřezali. Charlotte žije ve sklepě bez oken, tvrdí Ornella Koktová

Dubus poznamenala, že začátkem tohoto roku se droga objevila již ve Švýcarsku, na Islandu i v Nizozemsku. „Zatím nevíme, o co se přesně jedná, ale vzorky byly odeslány k analýze,“ uvedla.

Tablety extáze se symbolem nacistické orlice zabavili policisté též koncem minulého roku v Nizozemsku. Muž převážel tisíc tablet na sedadle spolujezdce.

Ostatní dosud analyzované pilulky obsahovaly MDMA nebo 2C-B. Látka označovaná též jako růžový kokain je podle serveru Safer Party pro lidský organizmus velmi nebezpečná.

Mohlo by vás zajímat: Charlotte Štiková zmizela! Vybrala kasu, sebrala šaty a hraje si na chudinku

Pilulky s nacistickým symbolem nejsou novým trendem, ale v posledních letech se to stává fenoménem. Podobná tableta byla zaznamenána již v roce 2019. Tehdy tablety nesly znak jednotek SS.

Minulý rok v létě peruánská policie zabavila 58 kilogramů kokainu označeného hákovým křížem a jménem Adolfa Hitlera. Zásilka byla objevena na kontejnerové lodi plující pod liberijskou vlajkou. Drogy mířily do Belgie.

Podívejte se také na rozhovor s Charlotte Štikovou:

Sdílejte článek

Přečtěte si také