Zdéňa- šest chyb díl 4.
Zdéňa- šest chyb díl 4.

6 největších chyb podle Pohlreicha: Polévka není odpadkový koš! Vařte radši míň a dobře, radí šéfkuchař

skrivaa. Publikováno: 04.06.2015
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si tentokrát vzal na paškál národem milované polévky. Snad každý umí uvařit jednoduchou zeleninovou polévku, kuřecí vývar nebo česnečku. Co ale pohle Pohlreicha děláme špatně?

reklama

"Když lidi vaří polívku, tak mám pocit, že se toho snaží udělat hodně. Je velikej hrnec, v tom hromada vody, ve který plave pár kousků masa," kritizuje Pohlreich, který už v jednom díla Ano, šéfe! hlásil, že polévka není odpadkový koš. Nevyplatí se tedy do ní naházet vše, co vám přijde pod ruku s nadějí, že se to nějak "svaří" dohromady.

Chybu podle Pohlreicha dělají Češi i u vaření vývaru. "Vývaru má být vždycky málo a má být vždycky silnej. Zředit se to dá vždycky."

Pověstnou čecháčkovskou zálibu v kvantitě místo ve kvalitě považuje ale za největší hřích. "V jídle obecně platí, že toho může být míň, ale musí to být dobrý. Nikoho nebaví jíst obrovskou hromadu něčeho, co chutná blbě," uzavírá šéfkuchař.

Style - Zdéňa šest chyb část 3

6 největších chyb podle Pohlreicha: Uhlí, nebo dřevo? Na to se vykašlete, důležitá je jiná věc, radí šéfkuchař

Style - Zdéňa šest chyb část 2

6 největších chyb podle Pohlreicha: Nepečte celý prase! Poleze vám pak až ušima, varuje šéfkuchař

Style - šest nejvetších chyb díl 1.

6 největších chyb podle Pohlreicha: Grilovat s umělými marinádami je hnus!

reklama