Videa

4. června 2015 16:37

Tereza Javorová

6 největších chyb podle Pohlreicha: Polévka není odpadkový koš! Vařte radši míň a dobře, radí šéfkuchař

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si tentokrát vzal na paškál národem milované polévky. Snad každý umí uvařit jednoduchou zeleninovou polévku, kuřecí vývar nebo česnečku. Co ale pohle Pohlreicha děláme špatně?

"Když lidi vaří polívku, tak mám pocit, že se toho snaží udělat hodně. Je velikej hrnec, v tom hromada vody, ve který plave pár kousků masa," kritizuje Pohlreich, který už v jednom díla Ano, šéfe! hlásil, že polévka není odpadkový koš. Nevyplatí se tedy do ní naházet vše, co vám přijde pod ruku s nadějí, že se to nějak "svaří" dohromady.

Chybu podle Pohlreicha dělají Češi i u vaření vývaru. "Vývaru má být vždycky málo a má být vždycky silnej. Zředit se to dá vždycky."

Pověstnou čecháčkovskou zálibu v kvantitě místo ve kvalitě považuje ale za největší hřích. "V jídle obecně platí, že toho může být míň, ale musí to být dobrý. Nikoho nebaví jíst obrovskou hromadu něčeho, co chutná blbě," uzavírá šéfkuchař.


Přečtěte si také