Zápasník MMA Tadeáš Růžička dostal trest. Padl verdikt v případu nechutného násilí

Tadeáš Růžička už zná verdikt soudu

Zápasník MMA Tadeáš Růžička byl odsouzen za výtržnictví v ostře sledované kauze. Bojovník si ale trestní příkaz ještě nepřevzal, takže zřejmě až z médií se dozví, že byl odsouzen na jedenáct měsíců do vězení s podmíněným odkladem na čtyřicet měsíců.

Kriminalisté pracovali na případu zápasníka Tadeáše Růžičky, přezdívaného jako Mawar, několik měsíců. Nakonec se jim podařilo najít napadeného muže. Následně zápasníka MMA obvinili z výtržnictví a ublížení na zdraví. Nyní padl rozsudek. Mawar dostal 11 měsíců s podmíněným odkladem na 40 měsíců.

„Ve věci pana obviněného byl vydán 31. ledna 2024 trestní příkaz,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 7 Iva Kaňáková. Více informací prozradit nechtěla, protože si Tadeáš Růžička trestní příkaz dosud nepřevzal.

Sdílnější co se týče uděleného trestu bylo městské státní zastupitelství v Praze. „Obviněnému byl uložen trest odnětí svobody ve výměře jedenácti měsíců, jehož výkon byl podmíněně odložen na zkušební dobu v trvání čtyřiceti měsíců,“ řekl mluvčí Aleš Cimbala.

Dokud si Růžička trestní příkaz nepřevezme, není pravomocný. Následně s ním může souhlasit, nebo proti němu do osmi dnů podat takzvaný odpor. Soud by tak naplánoval hlavní líčení a zápasníka si předvolal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zápasník Růžička dostal trest. Soud vynesl verdikt v ostře sledované kauze zmláceného muže

Videozáznam plný násilí šokoval snad všechny na MMA scéně. „Tohle může udělat jen s prominutím hovado,“ komentoval agresivitu například Karlos Vémola. S tím, že Růžička je úplně mimo, souhlasil také Patrik Kincl. „Každý, s kým jsem se bavil a každý, kdo má větší IQ než akvarijní rybička, tak to, co tam je, odsuzuje,“ řekl zápasník Patrik Kincl k videozáznamu s Růžičkou. Na záznamu bylo vidět, jak se Růžička nakláněl nad bezvládným tělem a napadeného muže vulgárně urážel.

„Tak co ty debílku vym*danej, na koho tady zkoušíš frajera!? Chcípáku. Prober se, debílku, debílku. M*dko zkurvená,“ křičel Růžička nad bezvládným tělem napadeného muže.

Sdílejte článek
Štítky násilí rozsudek napadení Karlos Vémola Patrik Kincl Tadeáš Růžička Mawar

Přečtěte si také