Šest chyb podle Zdeňka Pohlreicha díl 5.
Šest chyb podle Zdeňka Pohlreicha díl 5.

6 největších chyb podle Pohlreicha: Salátu nejvíc škodí čas! Trik, jak ho uchovat čerstvý, je jednoduchý!

skrivaa. Publikováno: 08.06.2015
Saláty v létě milujeme. Skvěle nás osvěží, zasytí a dodají tekutiny. Navíc jdou ruku v ruce se štíhlou linií, což je v plavkové sezóně více než žádoucí. Jakou chybu při přípravě salátu ale děláme podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha?

reklama

Pokud si myslíte, že připravit salát má k vaření asi tak daleko jako mají Babovřesky k Oscarovi, tak se velmi pletete. "Salát je základním kamenem každého vaření. V momentě, kdy smícháte salát s nějakým dresingem, tak vlastně už začínáte vařit," překvapil šéfkuchař Pohlreich.

Styl, že do salátu můžete smíchat prakticky cokoliv jako pejsek a kočička podle Pohlreicha není úplně správný. "Vadí mě, že se dělají hodně míchané saláty, že se smíchá všechno dohromady. Mám radši, když jsou saláty jednodruhový, chuť suroviny tak vynikne lépe."

Častou chybou při přípravě salátu pak je, že neodhadneme množství. Zelenina pak vadne a salát ztrácí kvalitu. "Salátu nejvíc škodí čas. Zamíchat ho málo a těsně před konzumací je ten správný způsob," radí šéfkuchař.

Zdéňa- šest chyb díl 4.

6 největších chyb podle Pohlreicha: Polévka není odpadkový koš! Vařte radši míň a dobře, radí šéfkuchař

Style - Zdéňa šest chyb část 3

6 největších chyb podle Pohlreicha: Uhlí, nebo dřevo? Na to se vykašlete, důležitá je jiná věc, radí šéfkuchař

Style - Zdéňa šest chyb část 2

6 největších chyb podle Pohlreicha: Nepečte celý prase! Poleze vám pak až ušima, varuje šéfkuchař

Style - šest nejvetších chyb díl 1.

6 největších chyb podle Pohlreicha: Grilovat s umělými marinádami je hnus!

Úsměvy rozdává i do samotných jídel.

Kritik Pohlreich: Nesnáším vietnamská bistra i čínské restaurace! Podívejte se proč

reklama